Wash the chicken breast, pat dry with a napkin and cook in advance. Cool the meat and then cut into small cubes. Wash the pepper, lettuce and pear, remove the core from the latter, tear the leaves with your hands, cut the pepper and pear into squares. Grate the cheese on a coarse grater. If using whole champignons, chop them a little.
Куриную грудку вымойте, промокните салфеткой и сварите заранее. Охладите мясо и затем нарежьте небольшими кубиками. Перец, салат и грушу вымойте, из последней удалите сердцевину, листья нарвите руками, перец и грушу нарежьте квадратиками. Сыр натрите на крупной терке. Если используйте целые шампиньоны, то немного размельчите их.
Take a deep salad bowl or dish and place lettuce leaves on the bottom. Add the chicken breast to the leaves, then the bell pepper and pear. Add the champignons to the salad last.
Возьмите глубокий салатник или блюдо и выложите на дно листья салата. Добавьте к листьям куриную грудку, затем болгарский перец и грушу. Шампиньоны добавьте в салат последними.
Season the salad with mayonnaise, salt and pepper and mix well. If desired, you can add a couple of tablespoons of mustard to the mayonnaise for piquancy. Sprinkle prepared grated cheese on top.
Заправьте салат майонезом, посолите, поперчите и хорошо перемешайте. По желанию к майонезу можно для пикантности добавить пару столовых ложек горчицы. Сверху посыпьте подготовленным тертым сыром.
Serve salad with chicken and pear as an independent dish for a holiday lunch or dinner. Garnish the salad with chopped herbs and a few champignons.
Салат с курицей и грушей подавайте в качестве самостоятельного блюда на праздничный обед или ужин. Украсьте салат нарубленной зеленью и несколькими шампиньонами.