Rinse the rice with plenty of water. Peel the onion and cut into half rings. Remove the core and seeds from the pepper, wash and cut into cubes. Wash the celery and cut into pieces. Peel and cut the carrots as desired.
Рис промойте большим количеством воды. Лук очистите от шелухи и нарежьте полукольцами. У перца удалите сердцевину и семена, помойте и нарежьте кубиками. Сельдерей помойте и нарежьте кусочками. Морковь почистите и нарежьте произвольно.
Cut the meat into small pieces and place in a heated frying pan with olive oil. Fry over high heat until golden brown.
Мясо нарежьте на небольшие кусочки и положите на разогретую сковороду с добавлением оливкового масла. Жарьте на сильном огне до образования румяной корочки.
Add onions, carrots, peppers, celery one by one and fry everything together over low heat, stirring occasionally.
Добавьте поочередно лук, морковь, перец, сельдерей и обжаривайте все вместе на небольшом огне, периодически помешивая.
Add rice to the frying pan with the meat, fry for a few minutes and add tomato juice, salt and spices. Pour boiling water over and leave to simmer over low heat until the liquid is completely absorbed under a closed lid. Turn off and let stand covered for 10 minutes.
Добавьте в сковороду к мясу рис, обжаривайте несколько минут и добавьте томатный сок, соль и специи. Залейте кипятком и оставьте томиться на небольшом огне до полного впитывания жидкости под закрытой крышкой. Выключите и дайте постоять под крышкой 10 минут.
Place the rice and lamb on a plate and sprinkle with fresh herbs before serving.
Выложите рис с бараниной на тарелку и перед подачей посыпьте свежей зеленью.