Boil the carrots. Wash and peel the remaining vegetables. Rinse the rice well.
Морковь отварите. Остальные овощи помойте и почистите. Хорошо промойте рис.
Pour 250 ml of water into a saucepan, put on fire and add a little salt. When the water boils, add the rice, cover with a lid and cook over low heat until cooked. Turn off the heat and leave the rice to cool. At this time, boil the eggs.
В кастрюлю влейте 250 мл воды, поставьте на огонь и добавьте немного соли. Когда вода закипит засыпьте рис, накройте крышкой и варите на медленном огне, до готовности. Выключите огонь и оставьте рис остывать. В это время отварите яйца.
Lay the salad in layers in a form for assembly and grease all layers except the sprats with mayonnaise. Place the cooled rice in the first layer. Next, drain the oil from the sprats, chop them with a fork and place them on the rice.
Выкладывайте салат слоями в форму для сборки и смажьте все слои, кроме шпрот майонезом. Первым слоем положите остывший рис. Далее слейте со шпрот масло, измельчите их вилкой и выложите на рис.
Grate the boiled carrots on a coarse grater, place in the next layer and coat with mayonnaise. Next, add finely chopped onion, then chopped pepper and the last layer will be grated eggs. Place the salad in the refrigerator for 1-2 hours to soak. Carefully remove the mold to assemble.
На крупной терке натрите вареную морковь, выложите следующим слоем и промажьте майонезом. Далее выложите мелко нарезанный лук, затем нашинкованный перец и последним слоем будут тертые яйца. Отправьте салат в холодильник на 1-2 часа, чтобы он пропитался. Аккуратно снимите форму для сборки.
Grease the finished salad cake with mayonnaise and garnish with parsley or cilantro leaves, add pomegranate seeds or nuts.
Готовый торт-салат смажьте майонезом и украсьте листиками петрушки или кинзы, добавьте зерна граната или орехи.