Rinse the millet several times and place in a sieve to remove excess liquid.
Пшено промойте несколько раз, откиньте на сито для избавления от лишней жидкости.
Prepare the pressure cooker: grease the sides of the bowl with butter, and place the rest of the oil in the bowl itself. Place the washed millet into the pressure cooker bowl, pour in milk and water, add sugar and salt. Stir. Insert the bowl into the pressure cooker, cover with a lid and turn on the “Porridge” mode for 20 minutes. After cooking, turn off the appliance, but leave the porridge covered for another 10 minutes.
Подготовьте скороварку: бока чаши смажьте сливочным маслом, остальное масло выложите в саму чашу. Промытое пшено пересыпьте в чашу скороварки, влейте молоко и воду, добавьте сахар и соль. Перемешайте. Чашу вставьте в скороварку, накройте крышкой и включите режим «Каша» на 20 минут. После варки выключите прибор, но оставьте кашу доходить под крышкой еще на 10 минут.
Place hearty millet porridge with milk into portioned plates, garnish with berries, fruits and honey.
Сытную пшенную кашу на молоке разложите в порционные тарелки, украсьте ягодами, фруктами и медом.