Rinse the rice several times with running water until it becomes transparent, wash and peel the mango.
Рис промойте несколько раз проточной водой до ее прозрачности, манго вымойте и очистите от кожуры.
Place the washed rice in a pan of salted water, place on the stove and boil until tender. While the rice is cooking, fry the sesame seeds in a dry frying pan until lightly browned and transfer to a plate. Add sugar, coconut milk to the cooked rice and mix the mixture thoroughly. Cover the dish with a lid and leave to steam for 30 minutes.
Вымытый рис выложите в кастрюлю с подсоленной водой, поставьте на плиту и отварите его до готовности. Пока рис варится, обжарьте в сухой сковороде семена кунжута до легкой румяности и переложите в тарелку. В приготовленный рис добавьте сахар, кокосовое молоко и тщательно перемешайте массу. Накройте блюдо крышкой и оставьте на 30 минут для пропаривания.
Meanwhile, peel the washed mango and cut into thin slices. Start forming the dessert; to do this, place the cooled rice in a heap on a dish, place mango slices next to it, pour coconut milk over the dish and sprinkle with fried sesame seeds.
Тем временем, вымытое манго очистите от кожуры и нарежьте тонкими дольками. Приступайте к формированию десерта, для этого остывший рис выложите горкой на блюдо, рядом с ним положите дольки манго, полейте блюдо кокосовым молоком и посыпьте жареными семенами кунжута.
Serve sweet rice with mango and coconut milk in Thai style cold, garnishing the dessert with mint leaves.
Сладкий рис с манго и кокосовым молоком по-тайски подавайте в холодном виде, украсив десерт листиками мяты.