Boil potatoes and carrots in their skins until tender. Cool, peel off the skin and cut into small cubes. Peel the onion and cut into thin quarter rings. Drain the green peas. Clean the fish from bones and skin. Divide the mackerel pulp into small pieces. Peel and seed the apple and cut into small cubes. Hard-boil the egg, cool and peel off the shell. Grate the egg on a coarse grater. Cut a circle out of black bread. Fry it on both sides in a dry frying pan.
Картофель и морковь отварите в кожуре до готовности. Остудите, очистите от кожи и нарежьте мелкими кубиками. Лук очистите от шелухи и порежьте тонкими четверть-кольцами. С зеленого горошка слейте воду. Рыбу очистите от костей и кожи. Мякоть скумбрии разделите на небольшие кусочки. Яблоко очистите от кожуры и семян и нарежьте маленькими кубиками. Яйцо сварите вкрутую, остудите и очистите от скорлупы. Натрите яйцо на крупной терке. Из черного хлеба вырежьте кружок. Обжарьте его с двух сторон на сухой сковороде.
Combine chopped potatoes and carrots in a deep bowl. Add onions, green peas, mackerel pulp and chopped apple to them. Salt the salad to taste and season with mayonnaise. Mix everything well.
Соедините в глубокой миске нарезанные картофель и морковь. Добавьте к ним лук, зеленый горошек, мякоть скумбрии и нарезанное яблоко. По вкусу посолите салат и заправьте майонезом. Все хорошо перемешайте.
Using a mold, place the salad on toasted black bread. Place a heap of grated egg on top. Garnish with a parsley leaf. It can also be served in a common salad bowl.
С помощью формочки выложите салат на обжаренный черный хлеб. Сверху насыпьте горочку натертого яйца. Украсьте листиком петрушки. Возможна подача и в общем салатнике.