Rinse the rice thoroughly.
Тщательно промойте рис.
Let the rice cook for 15-20 minutes in boiling water. At this time, wash the plums, remove the seeds and cut them into slices. Melt margarine in a frying pan, add sugar and chopped plums.
Рис поставьте вариться на 15-20 минут в кипящей воде. В это время помойте сливы, извлеките косточки и нарежьте их дольками. На сковороде растопите маргарин, добавьте сахар и нарезанные сливы.
Caramelize the fruit for 5 minutes over moderate heat, stirring constantly. Add vinegar and simmer for about 4 minutes. Place the cooked rice and plums in a deep plate and mix gently.
Карамелизуйте фрукты 5 минут на умеренном огне, постоянно помешивая. Добавьте уксус и тушите примерно 4 минуты. Выложите готовый рис и сливы в глубокую тарелку и аккуратно перемешайте.
Ready rice with plums can be served as an independent dish, placed on fresh lettuce leaves or as a side dish for meat or poultry.
Готовый рис со сливами можно подавать в качестве самостоятельного блюда, выложив на листья свежего салата или как гарнир к мясу или птице.