Wash and peel the vegetables.
Овощи помойте и почистите.
Pour 2 cups of water into a saucepan, add 1 cup of rice and put on fire. Add some salt. Do not cook the rice until completely cooked; it should remain slightly tough. At this time, finely chop the onion and garlic, grate the carrots, and remove the skin from the tomato.
Налейте в кастрюлю 2 стакана воды, засыпьте 1 стакан риса и поставьте на огонь. Посолите. Не варите рис до полной готовности, он должен остаться слегка жестковатым. В это время лук и чеснок мелко порубите, морковь натрите, а с помидора снимите кожицу.
Pour oil into a saucepan and place on fire. When the oil is hot, add finely chopped garlic. After 1 minute, add the onion and fry it until golden brown. Add grated carrots and simmer everything together until done. Cut the tomato pulp into small pieces. Add to vegetables, add basil, stir and simmer for another 1-2 minutes.
Налейте масло в сотейник и поставьте на огонь. Когда масло разогреется, добавьте мелко нарезанный чеснок. Через 1 минуту выложите лук и обжаривайте его до золотистого цвета. Добавьте тертую морковь и тушите все вместе до готовности. Мякоть помидора нарежьте небольшими кусочками. Выложите к овощам, добавьте базилик, перемешайте и тушите еще 1-2 минуты.
Pour tomato juice into the vegetables, stir, add salt, pepper and sweet paprika. Simmer for a few more minutes. Place slightly undercooked rice into the sauce, cover and simmer. 1-2 minutes before cooking, add olives to the dish, after draining the water. Stir and cover with a lid. Remove from heat and let sit covered for 5-7 minutes.
Влейте к овощам томатный сок, перемешайте, добавьте соль, перец и сладкую паприку. Тушите еще несколько минут. Выложите слегка недоваренный рис в соус, закройте крышкой и тушите. За 1-2 минуты до готовности добавьте в блюдо оливки, предварительно слив из них воду. Перемешайте и накройте крышкой. Снимите с плиты и дайте настояться под крышкой 5-7 минут.
Place rice on a plate and garnish with olives.
Выложите рис в тарелку, украсьте оливками.