Prepare the cauldron. If you don’t have a cauldron, you can replace it with a cast-iron frying pan, a thick-bottomed saucepan or a slow cooker.
Подготовьте казан. Если нет казана, можете заменить на чугунную сковороду, кастрюлю с толстым дном или мультиварку.
Pour oil into a cauldron and heat it over high heat. Then reduce heat to medium and add rice. Stirring the rice, fry it until yellowish-golden.
Налейте в казан масло и разогрейте его на сильном огне. Затем убавьте огонь до среднего и насыпьте рис. Перемешивая рис, обжарьте его до желтовато-золотистого цвета.
Add spices and stir for another 2-3 minutes. Add some salt. Pour in the water and let it simmer, uncovered, until it is all absorbed into the rice.
Добавьте специи и мешайте еще 2-3 минуты. Посолите. Налейте воду и дайте ей покипеть без крышки до тех пор, пока она вся не впитается в рис.
Reduce heat to low, cover with a lid and let simmer for 20 minutes. Turn off the heat, without opening the lid, wait another 10 minutes, let the rice cook.
Убавьте огонь до минимума, закройте крышкой и оставьте париться на огне 20 минут. Выключите огонь, не открывая крышку подождите еще 10 минут, пусть рис потомится.
Open the cauldron and loosen the rice before serving.
Откройте казан и перед подачей к столу разрыхлите рис.
You can serve rice beautifully to the table in this way. Take any bowl or cup, fill it with hot rice, and seal it. On a serving plate, place large leaves of romaine or batavia lettuce and invert a bowl of rice onto it. Carefully remove the dishes. Additionally, garnish with fresh herbs and top with any sauce of your choice.
Подать рис красиво к столу можно таким образом. Возьмите любую пиалу или чашку, наполните ее горячим рисом, уплотните. На порционную тарелку, положите большие листы римского салата или батавии и переверните на него чашку с рисом. Аккуратно снимите посуду. Дополнительно украсьте свежей зеленью, полейте любым соусом на ваш вкус.