Recipes / Spicy rice with dried apricots and raisins in a cauldron Пряный рис с курагой и изюмом в казане
Sweet rice with dried fruits is a hearty and healthy dish in which the main component is cereal in combination with honey, cinnamon, nuts, dried apricots, prunes and raisins. It is the complementary components that give the dish an extraordinary taste and aroma, and also saturate the porridge with nutrients. Sweet rice with dried fruits is perfect for children, vegetarians, supporters of healthy and dietary nutrition, as well as people fasting.
Сладкий рис с сухофРУктами — сытное и полезное блюдо, где основную роль играет крупа, соединенная с медом, корицей, орехами, курагой, черносливом и изюмом. Именно дополняющие ингредиенты наделяют блюдо неповторимым вкусом и ароматом, а также обогащают кашу питательными веществами. Такое блюдо из риса с сухофруктами прекрасно подходит детям, поклонникам вегетарианства, сторонникам здорового и диетического питания, а также тем, кто соблюдает пост.
Steps / Шаги:
Rinse the rice thoroughly with running water until it is transparent, peel the vegetables, rinse the dried fruits from dust and debris.
Рис тщательной промойте проточной водой до ее прозрачности, овощи очистите от шелухи, сухофрукты промойте от пыли и мусора.
Pour boiling water over dried fruits for 20 minutes. Meanwhile, cut the peeled onion into thin half rings and place in a cauldron heated with oil to fry until golden brown for 5 minutes. Add finely chopped garlic to the onion and continue to fry the ingredients for several minutes.
Залейте сухофрукты кипятком на 20 минут. Тем временем очищенный лук нарежьте тонкими полукольцами и отправьте в разогретый с маслом казан обжариваться до золотистого вида в течение 5 минут. К луку добавьте мелко нарубленный чеснок и продолжайте обжаривать ингредиенты в течение нескольких минут.
Place the steamed dried fruits in a colander, let the excess liquid drain and cut the dried apricots into small pieces. Add the dried apricots to the onion and garlic to fry for 2-3 minutes. Then add previously washed rice and raisins to the cauldron, sprinkle the dish with salt, cinnamon and saffron and fill with broth. Cover the cauldron with a lid and simmer the rice with dried fruits over low heat until the moisture has completely evaporated.
Пропаренные сухофрукты откиньте на дуршлаг, дайте стечь лишней жидкости и нарежьте курагу на маленькие кусочки. Курагу отправьте к луку и чесноку обжариваться в течение 2-3 минут. Затем добавьте в казан ранее вымытый рис и изюм, присыпьте блюдо солью, корицей и шафраном и залейте бульоном. Казан накройте крышкой и тушите рис с сухофруктами на медленном огне до полного испарения влаги.
Mix the spicy rice with dried apricots and raisins in a cauldron, place into portioned plates while hot and add honey and chopped nuts.
Пряный рис с курагой и изюмом в казане перемешайте, разложите в порционные тарелки в горячем виде и дополните медом и измельченными орехами.