Peel the carrots and pumpkin, wash the carrots. Cut the vegetables into small pieces.
Очистите морковь и тыкву, морковь помойте. Нарежьте овощи небольшими кусочками.
Pour kefir over the semolina and leave for 15 minutes to allow it to swell.
Залейте манку кефиром, оставьте на 15 минут, чтобы она набухла.
Place the chopped vegetables in a thick-bottomed saucepan, cover with water and simmer for 20 minutes after boiling. Grind the stewed vegetables into a puree in a blender.
Нарезанные овощи положите в кастрюлю с толстым дном, залейте водой и тушите 20 минут после закипания. Тушеные овощи измельчите блендером в пюре.
Combine the swollen semolina with egg, honey, cinnamon, cardamom and baking powder, mix thoroughly. Add carrot-pumpkin puree to the resulting mixture and mix everything again.
Соедините набухшую манку с яйцом, медом, корицей, кардамоном и разрыхлителем, тщательно перемешайте. Добавьте к полученной смеси морковно-тыквенное пюре и еще раз все перемешайте.
Grease a baking dish with butter, lightly sprinkle with semolina, and spread the pumpkin dough in an even layer. Top with pumpkin seeds.
Форму для запекания смажьте сливочным маслом, слегка присыпьте манной крупой, выложите тыквенное тесто ровным слоем. Сверху украсьте тыквенными семечками.
Bake the casserole at 180°C for about 40 minutes until done.
Выпекайте запеканку при температуре 180 °C примерно 40 минут до готовности.
Serve the casserole warm with sour cream or whipped cream.
Подавайте запеканку в теплом виде со сметаной или взбитыми сливками.