Rinse the millet several times until the water becomes clear. Peel the onion and chop finely. Peel the potatoes, wash and cut into small pieces.
Пшено промыть несколько раз, пока вода не станет прозрачной. Лук очистить и мелко нарезать. Картофель очистить, помыть и нарезать небольшими кусочками.
Boil the potatoes in a saucepan of salted water for 15 minutes. Add the washed millet to the potatoes, add salt and cook until all the water has evaporated, about 25 minutes.
В кастрюле с подсоленной водой отварите картофель в течение 15 минут. Добавьте промытое пшено к картофелю, посолите и варите пока не выпарится вся вода, примерно 25 минут.
In a preheated frying pan in vegetable oil, fry finely chopped onion until golden brown. Serve the porridge in portioned bowls with fried onions on top.
В разогретой сковороде на растительном масле обжарьте мелко нарезанный лук до золотистого цвета. Подавайте кашу в порционных тарелках, выложив сверху поджаристый лук.
You can serve the porridge with lard, fried in small pieces, or salted cheese mixed with finely chopped dill.
К каше можно подать сало, обжаренное мелкими кусочками, или соленую брынзу, перемешанную с мелко нарезанным укропом.