Rinse the lentils and add water in a ratio of 1:2. Remove seeds from the pepper and rinse under running water. Cut the pepper into thin strips. Rinse the celery under running water and cut into thin strips. Squeeze the juice from half a lemon. Rinse the dill under running water, dry and chop.
Чечевицу промойте и залейте водой в соотношении 1:2. Перец очистите от семян и промойте под проточной водой. Порежьте перец тонкой соломкой. Сельдерей промойте под проточной водой и порежьте тонкими полосками. Из половинки лимона выжмите сок. Укроп промойте под проточной водой, обсушите и измельчите.
Boil the lentils in salted water for 10-15 minutes. Drain the water and cool the lentils. Combine lentils with pepper and celery. To dress the salad, mix mustard with lemon juice and olive oil. Season the salad with the resulting sauce. Add salt and pepper to taste. Mix everything thoroughly.
Чечевицу отварите в подсоленной воде в течение 10-15 минут. Воду слейте, чечевицу остудите. Соедините чечевицу с перцем и сельдереем. Для заправки салата горчицу смешайте с лимонным соком и оливковым маслом. Полученным соусом заправьте салат. Добавьте соль и перец по вкусу. Тщательно все перемешайте.
To give the salad a beautiful appearance and a piquant taste, add dill and stir. Serve in lettuce boats.
Для придания салату красивого внешнего вида и пикантного вкуса, добавьте укроп и перемешайте. Подавайте в лодочках из листа салата.