Peel the carrots, wash and grate on a fine grater. Wash the orange, pour boiling water over it, wipe dry and grate the zest. Sift flour with baking powder.
Морковь очистите, помойте и натрите на мелкой терке. Апельсин помойте, обдайте кипятком, вытрите насухо и натрите цедру. Муку просейте с разрыхлителем.
Beat eggs together with brown sugar until smooth. Add carrots, butter, orange zest and flour mixed with baking powder. Stir everything well.
Взбейте яйца вместе с коричневым сахаром до однородности. Добавьте морковь, масло, цедру апельсина и муку, смешанную с разрыхлителем. Все хорошо размешайте.
Pour the dough onto a baking sheet lined with parchment paper, spread in an even layer and place in a hot oven. Bake at 180° for 20 minutes.
На противень, застеленный пергаментной бумагой, вылейте тесто, распределите ровным слоем и поставьте в горячую духовку. Запекайте при t 180° 20 минут.
Remove the pan from the oven, invert the crust onto a towel and remove the paper. Then roll the cake into a roll along with a towel. When it cools down a little, carefully unwrap it. Brush the carrot cake with jam and then roll it up as tightly as possible.
Достаньте противень из духовки, переверните корж на полотенце и удалите бумагу. Затем сверните корж в рулет вместе с полотенцем. Когда немного остынет, аккуратно разверните. Смажьте морковный корж джемом, а затем как можно плотнее сверните рулетом.
Melt the chocolate in a steam bath and apply a pattern in the form of strokes on the roll.
Растопите шоколад на паровой бане и нанесите на рулет узор в виде штрихов.
Cut the carrot roll into portions and serve with coffee or tea.
Морковный рулет разрежьте на порционные кусочки и подавайте к кофе или чаю.