Peel the pumpkin, remove fibers and seeds. Cut the pumpkin pulp into small cubes. Rinse the rice thoroughly several times in clean water.
Тыкву очистите от кожуры, удалите волокна и семечки. Нарежьте мякоть тыквы на небольшие кубики. Рис тщательно промойте в несколько раз в чистой воде.
Place the chopped pumpkin in a saucepan with water and put it on the fire. Bring to a boil, reduce heat and simmer for 10 minutes, then add milk, sugar and salt, bring to a boil.
В кастрюлю с водой положите нарезанную тыкву и поставьте на огонь. Доведите до кипения, убавьте огонь и варите в течение 10 минут, затем добавьте молоко, сахар и соль, доведите до кипения.
Add the rice and cook over low heat without stirring until done. 5 minutes before the rice is ready, add vanilla and cinnamon.
Всыпьте рис и не перемешивая варите на маленьком огне до готовности. За 5 минут до готовности риса добавьте ванилин и корицу.
Serve the porridge hot, in portioned bowls with a piece of butter.
Кашу подавайте горячей, в порционных тарелках с кусочком сливочного масла.
You can add pieces of fresh fruits or berries and pumpkin seeds to pumpkin porridge.
В тыквенную кашу можно добавить кусочки свежих фруктов или ягод, тыквенных семечек.