Prepare a thick cast iron or aluminum frying pan and a meat grinder. Wash and dry the greens. Thaw fish fillets if necessary.
Подготовьте толстую чугунную или алюминиевую сковороду, мясорубку. Помойте и обсушите зелень. Разморозьте филе рыбы при необходимости.
Boil 300 ml of water in a saucepan. Salt the water and add rice. Cook the rice until tender, about 15-20 minutes. Place the cooked rice in a colander and rinse.
Вскипятите 300 мл воды в кастрюле. Посолите воду и добавьте рис. Варите рис до готовности, примерно 15-20 минут. Сварившийся рис откиньте на дуршлаг и промойте.
Cut the fish fillet into pieces and run them through a meat grinder, preferably with a large grill, so as not to lose the juiciness of the minced meat. Finely chop the onion and dill.
Разрежьте рыбное филе на кусочки и прокрутите их через мясорубку, желательно с крупной решеткой, чтобы не потерять сочность фарша. Мелко нарежьте лук и укроп.
Add rice, raw egg, herbs to the minced fish, salt, pepper and mix thoroughly, using your hands. Form the minced meat into palm-sized cutlets 1.5-2 cm thick. Roll them in flour or breadcrumbs.
Добавьте в рыбный фарш рис, сырое яйцо, зелень, посолите, поперчите и тщательно перемешайте, можно руками. Сформируйте из фарша котлетки размером с ладонь толщиной 1,5-2 см. Обваляйте их в муке или в панировочных сухарях.
Pour oil into a frying pan, heat it and fry the cutlets for 5-7 minutes on each side until golden brown over medium heat.
Налейте масло в сковороду, разогрейте ее и жарьте котлеты по 5-7 минут с каждой стороны до золотистой корочки на среднем огне.
Serve fish cutlets with any side dish and fresh vegetable salad. Also try making sandwiches from the cutlets: put tomato slices, cheese, mayonnaise and a sprig of herbs on them.
Подавайте рыбные котлеты с любым гарниром и салатом из свежих овощей. Также попробуйте сделать из котлет бутерброды: положите на них помидорные ломтики-кружочки, сыр, майонез и веточку зелени.