Sift the flour through a sieve. Wash the grapes, remove seeds if any. Line a baking pan with parchment.
Муку просейте через сито. Виноград помойте, удалите косточки если есть. Форму для запекания застелите пергаментом.
Mix flour, sugar, salt and yeast in a deep container. Add warm water and butter to the mixture. Knead the dough, cover, place in a warm place and leave for an hour.
Смешайте в глубокой емкости муку, сахар, соль и дрожжи. Добавьте в смесь теплую воду и сливочное масло. Замесите тесто, накройте, поставьте в теплое место и оставьте на час.
Cut the prepared grapes into 2 parts and mix them with sugar and vegetable oil. When the time is up, take the dough out and divide it into 2 equal parts. Roll out each part thinly with a rolling pin.
Подготовленный виноград разрежьте на 2 части и смешайте его с сахаром и растительным маслом. По истечению времени доставьте тесто и разделите его на 2 равные части. Каждую часть тонко раскатайте скалкой.
Place the thinly rolled out layer of dough in a baking dish and place it evenly. Then place half the grapes with sugar on it and spread over the dough. Cover with a second layer and add the remaining grapes in an even layer.
Тонко раскатанный пласт теста поместите в форму для запекания, а равномерно его уложите. Затем на него выложите половину винограда с сахаром и распределите по тесту. Накройте вторым пластом и доложите оставшийся виноград ровным слоем.
Preheat the oven to 180 degrees and bake the pie for approximately 60 minutes, the time depends on your oven. Check readiness with a toothpick. The dish is ready.
Разогрейте духовку до 180 градусов и поставьте пирог запекаться приблизительно на 60 минут, время зависит от вашей духовки. Готовность проверяйте зубочисткой. Блюдо готово.
Before serving, cut the pie into portions and place on a plate. Top the pie slice with a scoop of ice cream and a sprig of mint.
Перед подачей разрежьте пирог на порционные кусочки и выложите на тарелку. Сверху украсьте кусочек пирога шариком мороженного и веточкой мяты.