Wash the potatoes, peel and cut into cubes. Peel and wash the carrots and onions. Finely chop the onion and grate the carrots on a coarse grater. Wash and chop the mushrooms.
Картофель помойте, почистите и порежьте кубиками. Морковь и лук почистите и помойте. Лук мелко нарежьте, а морковь натрите на крупной терке. Грибы помойте и нарежьте.
Place the potatoes in a saucepan, cover with water and put on fire. Cook for 15-20 minutes after boiling. Pour vegetable oil into a frying pan and heat it up. Place prepared vegetables and mushrooms in it and cook for 10-15 minutes, add salt and pepper.
Выложите картофель в кастрюлю, залейте водой и поставьте на огонь. Варите 15-20 минут, после закипания. Налейте в сковороду растительное масло и разогрейте. Выложите в нее подготовленные овощи и грибы и готовьте 10-15 минут, добавьте соль и перец.
Place the fried mushrooms and vegetables into the pan and cook for another 5-7 minutes. Turn off, cover and let stand for 10 minutes. The dish is ready.
Отправьте в кастрюлю обжаренные грибы с овощами и варите ещё 5-7 минут. Выключите, накройте крышкой и дайте постоять 10 минут. Блюдо готово.
Pour the soup into serving bowls and serve with sour cream and fresh herbs.
Разлейте суп по порционным тарелкам и подавайте со сметаной и свежей зеленью.