Wash the tomatoes under running water and dry. Cut out a space from the stem and cut into large slices. Peel the garlic and cut into small pieces.
Помидоры помойте под проточной водой и обсушите. Вырежьте место у плодоножки и нарежьте крупными ломтиками. Чеснок очистите от шелухи и порежьте на мелкие кусочки.
Pour olive oil into a deep bowl. Add salt and sugar, stir until both ingredients are completely dissolved. Then add vinegar and mustard to the resulting mixture. Stir until smooth. Add garlic and basil here. Stir until all ingredients are completely moistened.
Влейте в глубокую миску оливковое масло. Добавьте соль и сахар, размешайте до полного растворения обоих ингредиентов. Затем добавьте к полученной смеси уксус и горчицу. Перемешайте до однородности. Добавьте сюда же чеснок и базилик. Перемешайте до полного увлажнения всех ингредиентов.
Add the garlic-basil mixture to the chopped tomatoes. Mix everything carefully so as not to damage the integrity of the tomatoes. Leave the tomatoes to marinate for 30 minutes. Stir occasionally to better distribute the marinade.
К нарезанным помидорам добавьте чесночно-базиликовую смесь. Аккуратно все перемешайте, чтобы не повредить целостность помидоров. Оставьте помидоры мариноваться в течение 30 минут. Периодически помешивайте, для лучшего распределения маринада.
Serve the finished dish to the table, garnished with a sprig of dill.
Готовое блюдо подавайте к столу, украсив веточкой укропа.