Cut off the dorsal fin from the fish and remove scales. Then gut and rinse under cold water. Fillet and cut into portions. Wash and peel the vegetables. Rinse the rice until the water runs clear.
Срежьте с рыбы спинной плавник, очистите от чешуи. Затем выпотрошите и промойте под холодной водой. Разделайте на филе и нарежьте порционными кусочками. Овощи помойте и почистите. Промойте рис, пока вода не станет прозрачной.
Cut the onion and carrots into small pieces and fry in vegetable oil until soft. Add rice. Cook everything together for 1-2 minutes. Grease a heat-resistant baking dish with oil and place rice and vegetables in it, smooth with a spatula. Place pieces of fish on top, pour lemon juice over them, salt and sprinkle with spices.
Нарежьте лук и морковь небольшими кусочками и обжарьте на растительном масле до мягкости. Добавьте рис. Готовьте все вместе 1-2 минуты. Смажьте жаропрочную посуду для запекания маслом и выложите в нее рис с овощами, разровняйте лопаткой. Сверху поместите кусочки рыбы, полейте их соком лимона, посолите и посыпьте специями.
Prepare the sauce. Grate the cheese into a plate, add sour cream, water, salt and spices to taste and mix. Pour the prepared sauce over the dish and place in an oven preheated to 180 ℃ for about 50 minutes until golden brown.
Приготовьте соус. Натрите в тарелку сыр, добавьте сметану, воду, соль и специи по вкусу и перемешайте. Залейте блюдо приготовленным соусом и отправьте в разогретую до 180 ℃ духовку примерно на 50 минут до появления румяной корочки.
Divide the finished dish into portions, garnish with parsley or cilantro, and add tomato slices.
Разложите готовое блюдо на порции, украсьте петрушкой или кинзой, добавьте дольки помидора.