Wash the vegetables first. There is no need to peel young squash, but peel the onions. Grind half the squash and onion in a blender bowl. Cut the rest into cubes. Grate the cheese onto a coarse grater. Sift the flour.
Овощи предварительно помойте. Молоденькие патиссоны чистить не нужно, а лук очистите. Половину патиссонов и лук измельчите в чаше блендера. Остальные порежьте кубиками. Сыр натрите на крупную терку. Муку просейте.
Pour matsoni into a bowl, add soda and salt, stir and let stand for 1-2 minutes. During this time, the soda will begin to fade. Add eggs, flour, olive oil and whisk everything together. Add pieces of squash, sprinkle with paprika and stir again.
В миску вылейте мацони, добавьте соду и соль, перемешайте и дайте постоять1-2 минуты. За это время сода начнет гаснуть. Добавьте яйца, муку, оливковое масло и все взбейте венчиком. Положите кусочки патиссонов, посыпьте паприкой и еще раз размешайте.
Grease the mold with butter, sprinkle with breadcrumbs or semolina and pour in the dough with the squash. Place tomato slices on top, sprinkle with salt, pepper and oregano. Sprinkle the top of the pie with grated cheese and bake in a hot oven for 30 minutes. Bake at 180°.
Форму смажьте маслом, посыпьте сухарями или манной крупой и вылейте тесто с патиссонами. Сверху положите кружочки помидора, посыпьте солью, перцем и орегано. Засыпьте верх пирога тертым сыром и поставьте запекаться в горячую духовку на 30 минут. Запекайте при t 180°.
You can eat the warm pie right away, it is very tender and melts in your mouth. It's good to drink it with juice. A cold pie holds its shape better and is also very tasty.
Можно есть сразу теплый пирог, он очень нежный и тает во рту. Его хорошо запивать соком. Холодный пирог лучше держит форму и тоже очень вкусен.