Wash the potatoes, peel and cut into strips. Peel the onion and finely chop. Sort out the chanterelles, wash and cut them.
Картофель помыть, почистить и нарезать полосками. Лук очистить от шелухи и мелко нарезать. Лисички перебрать, помыть и порезать.
Place the chopped onion in a heated frying pan with vegetable oil and fry until softened. Add the mushrooms and continue to fry over medium heat for another 10 minutes, adding salt and pepper to taste.
Выложите нарезанный лук на разогретую сковороду с растительным маслом и обжарьте до размягчения. Добавьте грибы и продолжайте жарить на среднем огне ещё 10 минут, добавьте соль и перец по вкусу.
In another pan, fry the potatoes until tender. Then mix it with mushrooms, add salt and spices to taste and simmer over low heat for another 5-7 minutes. The dish is ready.
В другой сковороде обжарьте картофель до готовности. Затем смешайте его с грибами, добавьте соль и специи по вкусу и томите на небольшом огне ещё 5-7 минут. Блюдо готово.
Place the dish on a plate and serve with sour cream and fresh herbs.
Выложите блюдо на тарелку и подавайте со сметаной и свежей зеленью.