Remove the dough from the freezer in advance, open the package and place it on the table to defrost. Cut off the head of the fish, remove the entrails, then wash it and cut it into pieces. Peel the onion and cut into small cubes.
Тесто заранее достаньте из морозильника, вскройте упаковку и разложите на столе, чтобы оно разморозилось. У рыбы отрежьте голову, удалите внутренности, затем ее помойте и порежьте на кусочки. Лук очистите, нарежьте мелким кубиком.
Place bay leaf, peppercorns, salt, sugar in a saucepan with water, stir, bring to a boil and add fish pieces. Boil them for 5-8 minutes. Then cool and separate the pulp from the bones. Fry the onion in a frying pan with vegetable oil and mix it with the fish pulp.
В кастрюлю с водой положите лавровый лист, перец горошек, соль, сахар, перемешайте, доведите до кипения и положите кусочки рыбы. Отварите их в течение 5-8 минут. Затем остудите и отделите мякоть от костей. На сковороде с растительным маслом поджарьте лук и смешайте его с рыбной мякотью.
Roll out the dough on a table sprinkled with flour, and then cut into two equal layers. Grease a baking sheet with oil, lay out one layer of dough, and place the fish filling on it in an even layer. Cover the top with a second layer of dough and seal the edges.
Тесто раскатайте на столе, присыпанном мукой, а затем разрежьте на два одинаковых пласта. Противень смажьте маслом, выложите один слой теста, на него положите рыбную начинку равномерным слоем. Сверху накройте вторым пластом теста, края защипите.
Mix the egg with 1 tsp. milk or water and brush the top of the pie with it. (If you need a lean pie, do not brush it with egg). Prick with a fork in several places and place in a preheated oven. Bake at 200° for 15-20 minutes. Sprinkle the finished pie with water and cover with a linen napkin; when cool, cut into squares.
Яйцо размешайте с 1 ч.л. молока или воды и смажьте им верх пирога. (Если нужен постный пирог, яйцом не смазывайте). Наколите вилкой в нескольких местах и поставьте в заранее прогретую духовку. Запекайте при t 200° 15-20 минут. Готовый пирог сбрызните водой и накройте льняной салфеткой, когда остынет, нарежьте на квадраты.
A fragrant yeast pie with mackerel is a good addition to a cup of black tea with lemon.
Ароматный дрожжевой пирог со скумбрией хорошее дополнение к чашке черного чая с лимоном.