Sift the flour, mixing with baking powder. Prepare a mold with a diameter of 22-23 cm. Cover it with parchment paper or grease it with butter.
Муку просейте, смешав с разрыхлителем. Приготовьте форму диаметром 22-23 см. Застелите ее пергаментной бумагой или смажьте маслом.
Combine eggs with sugar, vanilla, and beat until volume increases. Add vegetable oil, flour and baking powder and mix until smooth with a spoon or spatula.
Яйца соедините с сахаром, ванилином, и взбивайте до увеличения объема. Добавьте растительное масло, муку с разрыхлителем и перемешивайте до однородности ложкой или лопаточкой.
Pour the dough into the mold. Preheat the oven in advance and bake the biscuit at 180 ℃ for about 30-35 minutes. Check readiness with a wooden toothpick. Prick the finished cake with a toothpick, making many holes along the top, into which the chocolate glaze will then seep.
Тесто вылейте в форму. Духовку заранее разогрейте и поставьте бисквит выпекаться при температуре при 180 ℃ примерно 30-35 минут. Готовность проверяйте деревянной зубочисткой. Готовый пирог наколите зубочисткой, делая по верху много дырочек, в которые потом будет просачиваться шоколадная глазурь.
In a saucepan, mix cocoa with sugar, then pour in water, stir and heat, stirring, until boiling. Place a piece of butter in a saucepan, stir until dissolved and remove from heat. Without waiting for the glaze to cool, pour over the cake. Water a little at a time so that the glaze gradually seeps into the holes. Once the glaze has hardened, you can remove the cake from the pan.
В сотейнике смешайте какао с сахаром, затем влейте воду, перемешайте и нагревайте, помешивая, до закипания. Положите в сотейник кусок сливочного масла, мешайте до растворения и снимите с огня. Не дожидаясь, пока глазурь остынет, полейте пирог. Поливайте понемногу, чтобы глазурь постепенно просачивалась в дырочки. Когда глазурь застынет, можно достать пирог из формы.
Make a stencil from a sheet of paper in the shape of a maple leaf or a snowflake (according to the season). Holding the stencil over the cake with one hand, sprinkle the cake with powdered sugar or ground nuts with the other. There will be a pattern on the cake.
Сделайте из листа бумаги трафарет в виде кленового листочка или снежинки (по сезону). Держа одной рукой трафарет над пирогом, другой посыпьте пирог сахарной пудрой или молотыми орешками. На пироге останется узор.