Peel the apples, cut into pieces and grind in a blender until pureed. Sift the flour. Separate the whites from the yolks. Line the bottom and sides of the pan with parchment.
Яблоки очистите, нарежьте кусочками и измельчите в блендере до состояния пюре. Муку просейте. Белки отделите от желтков. Дно и бока формы застелите пергаментом.
Beat the egg whites with a mixer until stiff peaks form, adding half the sugar. Then stir in the applesauce a little at a time.
Белки взбейте миксером, до устойчивых пиков, добавив половину сахара. Затем понемногу подмешайте яблочное пюре.
Beat the yolks with the remaining sugar; they should turn white and increase in size. Add flour mixed with baking powder. Stir with a spatula or spoon.
Желтки взбейте с оставшимся сахаром, они должны стать белыми и увеличиться в размере. Добавьте муку, смешанную с разрыхлителем. Перемешайте лопаточкой или ложкой.
Gently mix the egg white and yolk mixture. Try to stir in one direction so that the whites do not fall off. Transfer the dough into a mold and bake at 180° for about 40 minutes. Check readiness with a wooden stick. Let stand in the switched off oven until cool, then place on a plate, remove the paper and sprinkle with powdered sugar.
Аккуратно перемешайте белковую и желтковую смесь. Старайтесь мешать в одном направлении, чтобы белки не опали. Переложите тесто в форму и запекайте при температуре 180° примерно 40 минут. Готовность проверьте деревянной палочкой. Дайте постоять в выключенной духовке до остывания, потом выложите на блюдо, снимите бумагу и посыпьте сахарной пудрой.
Apple sponge cake can be poured with a thin stream of melted chocolate and decorated with berries.
Яблочный бисквит можно полить тонкой струйкой растопленного шоколада и украсить ягодами.