Prepare the ingredients required from the list in the recommended quantities. Clean fresh fish from the insides, rinse thoroughly and dry with a paper towel. Wash the lemon and herbs under running water.
Подготовьте необходимые по списку ингредиенты в рекомендуемом количестве. Свежую рыбу очистите от внутренностей, тщательно промойте и обсушите бумажным полотенцем. Лимон и зелень помойте проточной водой.
Cut the washed lemon into thin slices and divide each of them in half. Transfer the lemon to a small plate and set aside. Make small cuts on the cleaned and washed fish and insert the sliced lemon halves into them. Place the remaining lemon and fresh herbs into the tuna carcass, transfer the fish into a greased dish and place in an oven preheated to 200 °C to bake the fish for 25 minutes until golden brown.
Вымытый лимон нарежьте тонкими кружочками и разделите каждый из них пополам. Переложите лимон в небольшую тарелку и отложите в сторону. На очищенной и вымытой рыбе сделайте небольшие надрезы и вложите в них нарезанные половинки лимона. Оставшийся лимон и свежую зелень вложите в тушку тунца, переложите рыбу в смазанную маслом форму и отправьте в разогретую до 200 °С духовую печь запекаться рыбу на 25 минут до появления золотистой корочки.
Fragrant tuna baked in the oven with lemon and herbs will be perfectly complemented with rice, broccoli, potatoes and green beans.
Ароматный тунец, запеченный в духовке, под лимоном и зеленью будет превосходно дополнен рисом, брокколи, картофелем и стручковой фасолью.