Recipes / Crispy squid with potatoes Хрустящие кальмары с картофелем
Squid is rich in many important elements: proteins, vitamins B6, PP, E, C, polyunsaturated fats, which are important for a complete and healthy human diet. In addition, squid has trace elements; it contains a lot of potassium, which is so necessary for heart health. Squid meat contains no cholesterol at all.
Кальмар богат рядом ценных компонентов: белками, витаминами B6, PP, E и C, а также полиненасыщенными жирами, полезными для полноценного и здорового питания. В его составе присутствуют микроэлементы, особенно калий, необходимый для здоровья сердца. Мясо кальмара содержит холестерин.
Steps / Шаги:
Clean the squid carcasses from the film. Peel the potatoes and let them cook. Cut the squid into strips.
Очистите тушки кальмара от пленки. Картофель почистите и поставьте вариться. Кальмары нарежьте полосками.
Boil squid in salted water. Add anise to a heated frying pan and lightly fry. Add squid and sprinkle with seasonings. Add the juice of half a lemon and soy sauce. Fry.
Кальмары отварите в подсоленной воде. На разогретую сковородку внесите анис и слегка обжарьте. Добавьте кальмары и посыпьте приправами. Добавьте сок половины лимона и соевый соус. Обжарьте.
Serve with mashed potatoes and lemon juice.
Подавайте на стол с картофельным пюре и соком лимона.