Wash the potatoes and boil them in their skins until half cooked. Then cool and peel. Slice each tuber thinly. Peel the onion and cut into thin half rings. Grate the cheese on a medium grater.
Картофель помойте и отварите в мундире до полуготовности. Затем остудите и очистите. Каждый клубень тонко нарежьте. Лук очистите и нарежьте на тонкие полукольца. Натрите сыр на средней терке.
Heat a frying pan with oil, add chopped onion and fry until transparent.
Сковороду раскалите с маслом, добавьте нарезанный лук и жарьте до прозрачности.
Grease a baking dish with the remaining oil, place a layer of potatoes on the bottom, then a layer of onions and some mushrooms on top. Season each layer with salt and pepper. Repeat layers until you run out of ingredients. There should be cheese on top. Pour cream over the resulting mixture.
Форму для выпекания смажьте остатками масла, на дно положите слой картофеля, затем слой лука и сверху немного грибов. Каждый слой солите и перчите. Повторяйте слои, пока не закончатся ингредиенты. Сверху должен быть сыр. Залейте получившуюся смесь сливками.
Preheat the oven to 180°C and bake the pan for 35 minutes, checking periodically for doneness. After baking, let cool slightly and only then divide into portions.
Разогрейте духовку до 180 °C и поставьте форму запекаться на 35 минут, периодически проверяя готовность. После запекания дайте немного остыть и только потом разделяйте на порции.
Sprinkle the finished casserole with fresh herbs: parsley, cilantro or dill.
Посыпьте готовую запеканку свежей зеленью: петрушкой, кинзой или укропом.