Prepare the ingredients required from the list in the quantities specified in the recipe. Be sure to sift the flour, remove the skin and bones from the salmon fillet, rinse it with water and dry it with a paper towel.
Подготовьте необходимые по списку ингредиенты в количестве, указанном по рецепту. Муку обязательно просейте, с филе лосося удалите кожу и косточки, промойте его водой и обсушите бумажным полотенцем.
Start kneading the dough; to do this, combine flour, salt and butter in the bowl of a food processor and beat the ingredients until coarse crumbs are obtained. Transfer the flour mixture into a deep bowl, pour cold water into it and knead the dough to a dense texture. Wrap the finished dough in cling film and place in the refrigerator for 30 minutes.
Приступайте к замешиванию теста, для этого в чаше комбайна смешайте муку, соль и сливочное масло и взбивайте ингредиенты до получения крупной крошки. Переложите мучную массу в глубокую посуду, влейте к ней холодную воду и замесите тесто плотной текстуры. Готовое тесто заверните в пищевую пленку и отправьте в холодильную камеру на 30 минут.
Season the cleaned salmon fillets with salt on all sides and set aside for a few minutes. While the salmon fillet is salting, prepare the green oil for the fish - mix finely chopped herbs, lemon zest and butter. Cover one side of the fish fillet with the prepared green oil, brush the other side of the fillet with mustard.
Очищенное филе лосося посолите со всех сторон и отложите в сторону на несколько минут. Пока филе лосося просаливается, приготовьте зеленое масло для рыбы – смешайте мелкорубленную зелень, цедру лимона и сливочное масло. Одну сторону филе рыбы покройте приготовленным зеленым маслом, другую сторону филе смажьте горчицей.
Take the dough and roll it out into a thin round layer, place the salmon fillet on the rolled out dough and wrap it in the shape of an envelope. Pinch the edges well and cut off any excess dough with a knife. Place the assembled dish of salmon fillet and shortcrust pastry into a foil-lined pan, seam side down, brush the top of the pastry with beaten yolk. Place the dish in an oven preheated to 200°C for 25 minutes until golden brown.
Возьмите тесто и раскатайте из него тонкий круглый пласт, филе лосося переложите на раскатанное тесто и заверните в форме конверта. Хорошо защипните края, лишнее тесто отрежьте ножом. Собранное блюдо из филе лосося и песочного теста переложите в застеленную фольгой форму швом вниз, верх теста смажьте взбитым желтком. Отправьте блюдо в духовую печь, разогретую до 200 °С, на 25 минут до образования румяной корочки.
Juicy salmon fillet baked in crumbly shortcrust pastry, served with creamy garlic sauce and fresh herbs.
Сочное филе лосося, запеченное в рассыпчатом песочном тесте, подавайте со сливочно-чесночным соусом и свежей зеленью.