Wash the pumpkin, peel and remove the seeds. Grate the pulp on a fine grater.
Тыкву помойте, очистите от кожуры и удалите семена. Мякоть натрите на мелкой терке.
Pour milk into a saucepan, place on the stove and bring to almost a boil. Add grated pumpkin, salt and sugar to hot milk and mix thoroughly. Reduce heat to low and, stirring with a whisk, gradually add cornmeal.
В кастрюлю налейте молоко, поставьте на плиту и доведите практически до кипения. В горячее молоко выложите натертую тыкву, соль и сахар и тщательно перемешайте. Убавьте огонь до минимума и, помешивая венчиком, постепенно всыпайте кукурузную муку.
When the consistency becomes semi-liquid, stop adding corn flour and bring the porridge to the required thickness, stirring constantly over low heat. After cooking, remove the pan from the stove, cover with a lid and let the porridge steam for 5 minutes.
Когда консистенция станет полужидкой, прекратите добавлять кукурузную муку и доведите кашу до необходимой густоты, постоянно помешивая на медленном огне. После варки уберите кастрюлю с плиты, накройте крышкой и дайте каше пропариться в течение 5 минут.
Place sweet corn porridge in milk with pumpkin on plates, serve with butter and honey.
Сладкую кукурузную кашу на молоке с тыквой разложите по тарелкам, подавайте со сливочным маслом и медом.