Prepare natural yogurt: heat the milk to room temperature and mix with the starter, then leave for 6 hours. Pour boiling water over the dried apricots and chop finely. Grease the baking dish with oil. Divide the eggs into yolks and whites.
Приготовьте натуральный йогурт: молоко нагрейте до комнатной температуры и смешайте с закваской, после оставьте на 6 часов. Курагу залейте кипятком и мелко нарежьте. Форму для выпекания смажьте маслом. Яйца разделите на желтки и белки.
Rub the cottage cheese through a sieve, add egg yolks and mix.
Творог протрите через сито, добавьте яичные желтки и перемешайте.
Salt the egg whites and beat until stiff peaks form.
Яичные белки посолите и взбейте до крепких пиков.
Add sugar and yogurt to the curd mass, stir until smooth.
К творожной массе добавьте сахар и йогурт, перемешайте до однородности.
Add chopped dried apricots to the curd mass, stir, add flour and form the dough.
Нарезанную курагу всыпьте к творожной массе, перемешайте, добавьте муку и сформируйте тесто.
Gradually add the whites to the dough and mix gently until smooth.
К тесту постепенно добавьте белки и аккуратно перемешайте до однородности.
Pour the dough into a greased baking dish and place in the oven for 1 hour, checking periodically for doneness. Once cooked, remove the pan from the oven and cool slightly.
В смазанную маслом форму для выпекания вылейте тесто и поставьте в духовку на 1 час, периодически проверяя готовность. После приготовления достаньте форму из духовки и слегка остудите.
Decorate the finished casserole with powdered sugar or fresh berries.
Украсьте готовую запеканку сахарной пудрой или свежими ягодами.