Wash lemon, cucumber, lettuce and greens and dry with a paper towel.
Лимон, огурец, салат и зелень помойте и обсушите бумажным полотенцем.
Chop a few iceberg lettuce leaves and place in a bowl. Pour in a little vegetable oil, sprinkle with lemon juice, season with salt and pepper and mix thoroughly. Add chopped dill to the resulting base, mix and place as the first layer on a flat, wide plate to form a salad.
Несколько листьев салата айсберг измельчите и переложите в миску. Налейте немного растительного масла, сбрызните лимонным соком, приправьте солью и перцем и тщательно перемешайте. Присоедините к полученной основе измельченный укроп, перемешайте и выложите первым слоем на плоскую широкую тарелку для формирования салата.
Cut the washed cucumber into half slices, place some of them on top of the iceberg lettuce, then form a layer of lemon slices and slices of lightly salted salmon. Repeat similar layers with remaining cucumber, lemon and salmon. Garnish the top with lemon.
Вымытый огурец нарежьте половиной кружочков, часть из них выложите поверх салата айсберг, затем сформируйте слой из лимонных долек и пластинок слабосоленого лосося. Повторите аналогичные слои с оставшимся огурцом, лимоном и лососем. Верхушку украсьте лимоном.
Serve layered salad with salmon and cucumber with lemon juice, topped with cream cheese and sprinkled with toasted sesame seeds.
Слоеный салат с лососем и огурцом под лимонным соком подавайте к столу, полив сливочным сыром и посыпав жареными семенами кунжута.