Peel and cut the sweet potato into thin slices. Peel and core the apples, cut the pulp into slices. Grease a baking dish with oil. Preheat oven to 180°C.
Почистите и нарежьте батат тонкими ломтиками. Почистите яблоки от кожуры и сердцевины, нарежьте мякоть слайсами. Смажьте форму для выпекания маслом. Разогрейте духовку до 180 °C.
Place apples and sweet potatoes in a baking dish, alternating slices one after another.
Выложите в форму для выпекания яблоки и батат чередуя ломтики друг за другом.
Mix cream, sour cream, eggs, salt and sugar in a bowl.
Смешайте в миске сливки, сметану, яйца, соль и сахар.
Pour the sauce over the sweet potatoes and apples. Place pieces of butter on the surface and bake in the oven for 40-50 minutes.
Залейте батат с яблоками полученным соусом. На поверхность выложите кусочки масла и отправьте запекаться в духовку на 40-50 минут.
Garnish the casserole with sprigs of fresh mint.
Украсьте запеканку веточками свежей мяты.