Recipes / Green spinach casserole Зеленая запеканка со шпинатом
Casserole is a popular dish especially in the CIS countries. This dish began to be prepared in Russia approximately 2-3 centuries ago, when it became fashionable to borrow recipes for cooking dishes from European countries. A traditional and well-known casserole is a pastry made from cottage cheese and semolina. In the modern world, casseroles are prepared with the addition of vegetables, mushrooms, herbs, berries, fresh and dry fruits, fish, canned food, cottage cheese, cheese, and minced meat.
Запеканка — популярное блюдо, особенно на территориях стран СНГ. В России её начали готовить примерно 2–3 века назад, когда стало модно заимствовать рецепты у европейских стран. Классическая и широко известная запеканка — это выпечка на основе творога и манной крупы. В современном мире запеканки готовят с добавлением овощей, грибов, зелени, ягод, свежих и сухих фруктов, рыбы, консервов, творога, сыра и мясного фарша.
Steps / Шаги:
Grate the cheese onto a coarse grater. If the spinach is fresh, rinse and chop with a knife.
Сыр натрите на крупную терку. Если шпинат свежий, промойте и измельчите ножом.
Heat a frying pan, add 40 g of butter. Add frozen spinach, fry for 8-10 minutes, add salt.
Разогрейте сковородку, добавьте 40 г сливочного масла. Выложите замороженный шпинат, обжарьте в течение 8-10 минут, посолите.
In a separate frying pan over heat, melt 40 g of butter. Add flour while stirring. Pour in milk and salt. Stir constantly so that the mass is homogeneous.
На отдельной сковородке на огне растопите 40 г сливочного масла. Добавляйте муку помешивая. Вливайте молоко, посолите. Мешайте постоянно, чтобы масса была однородной.
Grease a baking dish with vegetable oil. Pour in some of the cream sauce evenly. Add spinach and sprinkle with cheese. Pour the remaining sauce on top. Level it out.
Форму для запекания смажьте растительным маслом. Равномерно влейте часть сливочного соуса. Выложите шпинат, посыпьте сыром. Сверху залейте оставшимся соусом. Разровняйте.
Preheat the oven to 200 ºС. Place the dish to bake for 15-20 minutes.
Разогрейте духовку до 200 ºС. Поставьте блюдо выпекаться в течение 15-20 минут.
Serve the casserole warm, add sour cream. You can sprinkle with nutmeg.
Подавайте запеканку теплой, добавьте сметану. Можете посыпать мускатным орехом.