Prepare the ingredients required from the list in the recommended quantities. Wash the potatoes thoroughly with water and dry with a paper towel, prepare parchment and a baking tray.
Подготовьте необходимые по списку ингредиенты в рекомендуемом количестве. Картофель тщательно помойте водой и обсушите бумажным полотенцем, подготовьте пергамент и противень для запекания.
Take a large sheet of parchment paper, unfold it and place washed potatoes and unpeeled garlic on one half of the sheet, season the vegetables with salt, a mixture of peppers, rosemary and vegetable oil. Cover the first half of the sheet with potatoes and garlic and tuck the edges to create an envelope shape.
Возьмите большой лист пергаментной бумаги, разверните его и выложите на одну половину листа вымытый картофель и неочищенный чеснок, приправьте овощи солью, смесью перцев, розмарином и растительным маслом. Второй половиной листа накройте первый с картошкой и чесноком и подверните края, чтобы получилась форма конверта.
Place the folded parchment with potatoes on a prepared baking sheet and place the dish in the oven, preheated to 200 °C, for 40-50 minutes until cooked. 10 minutes before the end of baking, unroll the parchment and return the dish to the oven until golden brown.
Свернутый пергамент с картофелем выложите в подготовленный противень и отправьте блюдо в духовую печь, разогретую до 200 °С, на 40-50 минут до готовности. За 10 минут до окончания запекания разверните пергамент и отправьте блюдо снова в духовку для появления румяности.
Serve baked potatoes in parchment with garlic and aromatic spices hot, complementing the dish with meat or fish and a salad of fresh vegetables and herbs.
Запеченный картофель в пергаменте с чесноком и ароматными специями подавайте в горячем виде, дополнив блюдо мясом или рыбой и салатом из свежих овощей и зелени.