Rinse the salmon under cold running water and pat dry with a paper towel. Wash lemon, cherry tomatoes and spinach with water to remove dust and dirt.
Лосось ополосните под холодной проточной водой и обсушите бумажным полотенцем. Лимон, помидоры черри и шпинат помойте водой от пыли и грязи.
Season the prepared salmon steaks with salt and pepper on each side, sprinkle with rosemary and place in a baking dish for 5-10 minutes. To prepare the sauce, take a deep bowl and combine cream, flour and salt in it. Mix the ingredients and place on the stove, bringing the mixture to a consistency, remembering to constantly stir with a spatula. Remove the finished sauce from the heat and let cool.
Подготовленные стейки лосося натрите солью и перцем с каждой стороны, посыпьте розмарином и поместите в форму для запекания на 5-10 минут. Для приготовления соуса возьмите глубокую посуду и соедините в ней сливки, муку и соль. Перемешайте ингредиенты и поставьте на плиту, доведя массу до густоты, не забывая при этом постоянно помешивать лопаткой. Готовый соус уберите с огня и дайте остыть.
Finely chop the washed spinach, add to the creamy sauce and stir. Cut the lemon into thin slices and place it with cherry tomatoes between the salmon steaks. Pour the fish with creamy spinach sauce and place in the oven, preheated to 180 °C, bake for 20-25 minutes until golden brown.
Вымытый шпинат мелко нарубите, присоедините к сливочному соусу и перемешайте. Лимон нарежьте тонкими кружочками и выложите его с помидорами черри между стейками лосося. Залейте рыбу сливочно-шпинатным соусом и отправьте в духовую печь, разогретую до 180 °С, на 20-25 минут запекаться до появления румяной корочки.
Serve baked salmon steaks with creamy spinach sauce hot as an independent dish, complemented with a salad of fresh vegetables and herbs.
Запеченные стейки лосося под сливочно-шпинатным соусом подавайте в горячем виде в качестве самостоятельного блюда, дополнив его салатом из свежих овощей и зелени.