Peel the carrots, potatoes, onions and garlic, grate the carrots, cut the onions and garlic into small cubes.
Морковь, картофель, лук и чеснок очистите, морковь натрите на терке, лук и чеснок нарежьте на небольшие кубики.
Cover the lentils with water and cook for 15 minutes until the liquid is absorbed. Heat a frying pan with oil, add carrots, onions and garlic and fry until soft.
Чечевицу залейте водой и варите 15 минут до впитывания жидкости. Сковороду раскалите с маслом, добавьте морковь, лук и чеснок и обжарьте до мягкости.
Add lentils to the prepared vegetables, add salt, two types of pepper, basil, thyme, tomato paste, stir and fry for 3 minutes.
Добавьте к готовым овощам чечевицу, всыпьте соль, два вида перца, базилик, тимьян, томатную пасту, перемешайте и обжаривайте 3 минуты.
Pour water into a small saucepan, add salt and boil the potatoes in it. Once cooked, drain the potatoes and mash them into a smooth puree. Pour milk into the resulting mass and mix thoroughly.
В небольшую кастрюлю налейте воду, посолите и отварите в ней картофель. После приготовления слейте воду из картофеля и растолките его в нежное пюре. Влейте в получившуюся массу молоко и тщательно перемешайте.
Break the egg into the potato mixture and stir until smooth. Place half of the mashed potatoes in the bottom of the baking dish, then a layer of the lentil mixture and cover with the rest of the mashed potatoes.
В картофельную массу разбейте яйцо и перемешайте до однородности. В форму для запекания на дно выложите половину картофельного пюре, затем слой чечевичной смеси и закройте ее остатками пюре.
Place the pan in an oven preheated to 190°C for 20 minutes, checking periodically for doneness.
Поставьте форму в разогретую до 190 °C духовку на 20 минут, периодически проверяя на готовность.
Sprinkle the finished casserole with fresh herbs, such as dill or parsley.
Посыпьте готовую запеканку свежей зеленью, например укропом или петрушкой.