Prepare the ingredients required from the list in the quantities specified in the recipe. Rinse the buckwheat with cold running water several times until the water is clear, peel the onions, sort the mushrooms and peel them.
Подготовьте необходимые по списку ингредиенты в количестве, указанном по рецепту. Гречку промойте холодной проточной водой несколько раз до прозрачности воды, лук очистите от шелухи, грибы переберите и очистите от кожицы.
Cut the peeled onion into medium cubes, cut the mushrooms into small pieces. Pour vegetable oil into a frying pan, place on the stove to heat up and add the onion to fry until golden brown. Then add the chopped mushrooms to the onions and fry the vegetables over high heat for 10 minutes until the moisture has completely evaporated. Salt the vegetables and mix thoroughly.
Очищенный лук нарежьте на средние кубики, грибы нарежьте небольшими кусочками. В сковороду налейте растительное масло, поставьте на плиту разогреваться и выложите обжариваться лук до золотистого вида. Затем присоедините к луку измельченные грибы и обжаривайте овощи на сильном огне в течение 10 минут до полного выпаривания влаги. Овощи посолите и тщательно перемешайте.
Place the washed buckwheat on top of the vegetables, salt and pepper it and fry it with the vegetables over medium heat for several minutes. Pour water over the buckwheat so that it completely covers the buckwheat, cover the pan with a lid and simmer the dish for 15 - 20 minutes over medium heat. When the dish is ready, remove it from the stove and leave it covered for another 10 minutes to steam.
Вымытую гречку выложите сверху на овощи, посолите ее и поперчите и обжаривайте ее с овощами на среднем огне в течение нескольких минут. Залейте гречневую крупу водой так, чтобы она полностью покрывала гречку, накройте сковороду крышкой и тушите блюдо в течение 15 — 20 минут на среднем огне. По мере готовности блюда уберите его с плиты и оставьте под крышкой еще на 10 минут для пропаривания.
Serve appetizing buckwheat porridge with vegetables in a frying pan as an independent dish, garnished with finely chopped herbs, or as a side dish for meat.
Аппетитную гречневую кашу с овощами на сковороде подавайте в качестве самостоятельного блюда, украсив мелкорубленной зеленью, или в качестве гарнира к мясу.