Wash the potatoes and celery, peel and cut into small cubes. Wash and peel the pumpkin, remove seeds and cut into small cubes. Peel and chop the onion. Boil the water. Heat the milk to 80 °C, that is, almost bring it to a boil.
Картофель и сельдерей вымойте, очистите и нарежьте небольшими кубиками. Тыкву вымойте и очистите от кожуры и семян, нарежьте небольшими кубиками. Лук очистите и измельчите. Воду вскипятите. Молоко нагрейте до 80 °C, то есть практически доведите до кипения.
Heat the oil in a heavy-bottomed saucepan and fry the onion until translucent for 3-4 minutes. Add vegetables to onions. Pour boiling water over the vegetables. Add salt to taste and simmer until soft, 20 minutes.
В кастрюле с толстым дном разогрейте масло и обжарьте лук до прозрачного состояния в течение 3-4 минут. Добавьте к луку овощи. Залейте овощи кипятком. Посолите по вкусу и варите на медленном огне до мягкости в течение 20 минут.
Drain the broth into a separate container, place the vegetables in a blender and blend until smooth. Pour the prepared vegetable puree into a saucepan and add hot milk. Warm over heat for 10 minutes. Add ground ginger and ground black pepper.
Слейте отвар в отдельную емкость, овощи поместите в блендер и перебейте до однородного состояния. Перелейте готовое овощное пюре в кастрюлю и добавьте горячее молоко. Прогрейте на огне в течение 10 минут. Добавьте молотый имбирь и перец молотый черный.
Serve pumpkin soup hot with wheat croutons, garnished with a sprig of dill and pumpkin seeds.
Подавайте тыквенный суп в горячем виде с пшеничными сухариками, украсив веточкой укропа и тыквенными семечками.