Wash a piece of pork, pat dry with a napkin, remove fat and films. Cut the meat into equal small strips. Wash the bananas, remove the peel and cut into circles.
Вымойте кусок свинины, промокните салфеткой, удалите жир и пленки. Нарежьте мясо на одинаковые небольшие полоски. Бананы вымойте, снимите кожуру и нарежьте кружками.
Heat the vegetable oil in a frying pan, add the pork there and fry for about 10 minutes until the meat has a golden brown crust. Add sweet paprika, stir and continue frying. If desired, you can also add nuts to the pork, such as cashews or peanuts, this will give the dish a spicy taste.
В сковороде разогрейте растительное масло, выложите туда свинину и обжаривайте примерно 10 минут до появления на мясе румяной золотистой корочки. Насыпьте сладкую паприку, перемешайте и продолжайте обжаривать. По желанию к свинине можно также добавить орешки, например, кешью или арахис, это придаст блюду пряный вкус.
Place the sliced bananas in the frying pan with the meat and stir. Pour the cream into the dish, cover with a lid and simmer over low heat for 10-15 minutes. At the end of cooking, if desired, the bananas can be mashed with a fork.
Нарезанные бананы выложите в сковороду к мясу, перемешайте. Влейте в блюдо сливки, накройте крышкой и на маленьком огне тушите в течение 10-15 минут. В конце приготовления по желанию бананы можно размять вилкой.
Serve the pork and plantain stew on its own or as an accompaniment to a side dish such as rice. You can sprinkle finely chopped nuts on top.
Подавайте тушеную свинину с бананами в качестве самостоятельного блюда либо как добавку к гарниру, например, рису. Сверху можно посыпать мелко нарубленными орешками.