Wash the rice and rinse the vegetables. Peel the onions, carrots and peppers.
Промойте рис и ополосните овощи. Лук, морковь и перец почистите.
Pour water into a saucepan, put on fire and bring to a boil. Season with salt, add a spoonful of oil and add rice. Reduce heat to low, close the lid and cook for approximately 20-25 minutes.
Налейте в кастрюлю воду, поставьте на огонь и доведите до кипения. Посолите, добавьте ложку масла и засыпьте рис. Убавьте огонь до минимума, закройте крышку и готовьте примерно 20-25 минут.
Open the pan and stir. Check the rice; it should be slightly undercooked. If so, turn off the stove and leave the rice covered.
Откройте кастрюлю и перемешайте. Проверьте рис, он должен остаться слегка недоваренным. Если это так, отключите плиту, и оставьте рис доходить под крышкой.
At this time, finely chop the onion, cut the pepper, carrots and zucchini into small cubes. Over medium heat, gradually fry all the vegetables in vegetable oil: first onion, after 5 minutes add carrots, after another 5 minutes pepper, then zucchini. Pour in soy sauce and teriyaki.
В это время мелко нашинкуйте лук, нарежьте перец, морковь и цукини небольшими кубиками. На среднем огне постепенно обжарьте все овощи на растительном масле: сначала лук, через 5 минут добавьте морковь, еще через 5 минут перец, затем цукини. Влейте соевый соус и терияки.
Fry vegetables for 5 minutes and add boiled rice. Mix well and turn off the stove. Let the dish brew for 5-7 minutes under the lid.
Жарьте овощи в течении 5 минут и добавьте отварной рис. Хорошо перемешайте и выключите плиту. Дайте блюду настояться в течении 5-7 минут под крышкой.
Sprinkle the finished dish with sesame seeds or garnish with chopped herbs.
Посыпьте готовое блюдо семенами кунжута или украсьте рубленой зеленью.