Marinate the meat in advance. To do this, wash the pork, pat dry with a napkin, remove fat and cut into large, uniform pieces. Peel the onion, wash it and cut it into rings. In a separate container, mix tkemali sauce, juice of one lemon, salt, black pepper, and chili pepper and pour the resulting marinade over the pork pieces. Layer the meat and onions into a deep container, cover with a lid and place in the refrigerator to marinate for 3 hours.
Заранее замаринуйте мясо. Для этого вымойте свинину, помокните салфеткой, удалите жир и нарежьте на крупные одинаковые куски. Лук очистите, вымойте и нарежьте кольцами. В отдельной емкости смешайте соус ткемали, сок одного лимона, соль, черный молоты перец, а также перец чили и полученным маринадом залейте куски свинины. В глубокую емкость выложите слоями мясо и лук, накройте крышкой и поставьте в холодильник мариноваться на 3 часа.
Remove the marinated meat from the refrigerator and separate it from the onion. Grease a deep-bottomed frying pan with vegetable oil and heat it. Place the pork in the pan and fry the pieces over high heat for about 3-5 minutes on each side. This is enough to seal the juices inside the meat.
Достаньте из холодильника замаринованное мясо и отделите от лука. Смажьте сковороду с глубоким дном растительным маслом и разогрейте его. Выложите на сковороду свинину и на высоком огне обжарьте куски примерно по 3-5 минут с каждой стороны. Этого достаточно, чтобы соки запечатались внутри мяса.
Preheat oven to 200°C. Grease a baking sheet or baking dish with vegetable oil, place the pork on it and bake for 10-15 minutes. In the pan where you cooked the meat, fry the onion rings until slightly golden brown.
Разогрейте духовку до 200 °C. Противень или форму для запекания смажьте растительным масло, разместите на нем свинину и выпекайте в течение 10-15 минут. На сковороде, где готовилось мясо, обжарьте луковые кольца до слегка золотистой корочки.
Place the finished pork in a deep dish, sprinkle with herbs on top. Serve with baked potatoes, coarsely chopped fresh vegetables, green onions and the same tkemali sauce.
Выложите готовую свинину в глубокое блюдо, посыпьте сверху зеленью. Подавайте к столу вместе с запеченным картофелем, крупно нарезанными свежими овощами, перьями зеленого лука и все с тем же соусом ткемали.