Wash the zucchini and greens. Peel the onion; if the zucchini is old, cut off the rough skin.
Помойте кабачок и зелень. Лук почистите от кожуры, если кабачок старый, то срежьте с него грубую кожицу.
Pour boiling water over oatmeal and leave for 10 minutes. Grate the zucchini on a coarse grater, add salt and drain the liquid after 3 minutes. Finely chop the onion and herbs (dill, parsley, cilantro).
Залейте овсяные хлопья кипятком и оставьте на 10 минут. Натрите кабачок на крупной терке, посолите и через 3 минуты слейте жидкость. Нарежьте мелко лук и зелень (укроп, петрушку, кинзу).
Mix all ingredients, oatmeal, zucchini, onion, herbs, egg, salt. Heat a frying pan over medium heat, spoon in the pancakes and fry them for 5 minutes on each side.
Перемешайте все ингредиенты, овсянку, кабачок, лук, зелень, яйцо, соль. Разогрейте сковороду на среднем огне, выкладывайте ложкой оладьи и обжарьте их по 5 минут с каждой стороны.
Serve the zucchini pancakes with sour cream sauce; you can add chopped herbs or garlic to it.
Подайте кабачковые оладьи с сметанным соусом, можно добавить в нее нашинкованную зелень или чеснок.