Wash the meat, remove films, fat and cut into medium-sized pieces. Place the meat in a separate container and pour beer over it, leave to marinate for a couple of hours. Wash the cherry plum berries, separate the seeds and puree them using a blender.
Вымойте мясо, удалите пленки, жир и нарежьте на куски среднего размера. Выложите мясо в отдельную емкость и залейте пивом, оставьте мариноваться на пару часов. Ягоды алычи промойте, отделите косточки и разбейте в пюре с помощью блендера.
Season the marinated meat with salt, pepper and other spices. Add berry puree to it and stir. If you wish, you can use fresh ginger and chilies rather than dried ones.
Замаринованное мясо обмажьте солью, перцем и остальными специями. Добавьте к нему ягодное пюре и перемешайте. По желанию можно использовать свежие имбирь и перец чили, а не сушеные.
Grease a baking sheet or baking dish with vegetable oil. Place the pieces of meat on a baking sheet and fill them with beer from the container. Bake the dish in an oven preheated to 250 °C for 20 minutes. After a golden brown crust forms on the meat, remove the baking sheet, cover it with a sheet of foil and continue baking for another 30 minutes at a temperature of 150-160 °C.
Противень или форму для запекания смажьте растительным маслом. Разместите на противне куски мяса и залейте их пивом из емкости. Выпекайте блюдо в разогретой до 250 °C духовке в течение 20 минут. После того, как на мясе образуется румяная корочка, достаньте противень, накройте его листом фольги и продолжайте выпекать еще 30 минут при температуре 150-160 °C.
Serve the baked meat hot, sprinkled with finely chopped herbs on top. The dish goes especially well with mashed potatoes as a side dish.
Запеченное мясо подавайте горячим, посыпав сверху мелко нарезанной зеленью. Особенно хорошо блюдо будет сочетаться с картофельным пюре на гарнир.