Rinse the rice well under running water. Wash and peel the vegetables.
Рис хорошо промойте под проточной водой. Овощи помойте и очистите.
Cut the onion into cubes. Grate the carrots on a coarse grater or cut into thin strips. Fry the vegetables in hot oil for about 5-6 minutes. When the vegetables are ready, add the rice and stir briefly to warm through and absorb the liquid.
Лук нарежьте кубиками. Морковь натрите на крупной терке или нарежьте тонкой соломкой. Обжарьте овощи в разогретом масле примерно 5-6 минут. Когда овощи будут готовы, добавьте рис и немного перемешайте, чтобы он прогрелся и впитал жидкость.
Pour in water, cover the pan with a lid and reduce heat. After about 10 minutes, add salt and spices to taste. Cook the rice for another 10-15 minutes until it absorbs the water.
Влейте воду, накройте сковороду крышкой и убавьте огонь. Примерно через 10 минут посолите и добавьте специи по вкусу. Готовьте рис еще 10-15 минут, пока он не впитает воду.
Add a little grated ginger to the rice, which will give the dish a tart aroma, and serve with vegetable stew and soy sauce.
Добавьте в рис немного тертого имбиря, который придаст блюду терпкий аромат и подавайте с рагу из овощей и соевым соусом.