Remove the meat from the refrigerator in advance to allow it to warm to room temperature. Wash the pork, pat dry with a paper towel and cut into pieces up to 5 cm thick. Wash the rosemary and separate the leaves from the stems. Pour oil into a bowl, add rosemary, stir and pour the mixture over the pork pieces. Leave the meat to marinate for 15-20 minutes.
Заранее достаньте из холодильника мясо, чтобы оно согрелось до комнатной температуры. Вымойте свинину, промокните бумажной салфеткой и нарежьте на куски толщиной до 5 см. Розмарин вымойте и отделите листочки от стеблей. В миску налейте масло, насыпьте розмарин, перемешайте и полученной смесью залейте куски свинины. Оставьте мясо мариноваться на 15-20 минут.
Lightly grease the pan with vegetable oil. This may not be necessary since the pieces of pork were marinated in olive oil.
Слегка смажьте сковороду растительным маслом. Этого можно и не делать, поскольку куски свинины мариновались в оливковом масле.
Once a golden crust begins to appear on the meat, reduce the heat and continue frying for another 4-5 minutes on each side. If desired, you can add a few cloves of garlic to the meat while frying. Remove the finished steaks from the pan, add salt and pepper, cover with foil and let sit for a few minutes.
После того, как на мясе станет появляться золотистая корочка, убавьте огонь и продолжайте обжаривать еще по 4-5 минут с каждой стороны. По желанию во время жарки к мясу можно добавить несколько зубчиков чеснока. Готовые стейки достаньте со сковороды, посолите, поперчите, накройте фольгой и дайте настояться несколько минут.
Serve the pork steak hot with potatoes, asparagus or mushrooms as a side dish. Top with pink peppercorns and a sprig of rosemary.
Подавайте свиной стейк горячим вместе с картофелем, спаржей или грибами в качестве гарнира. Сверху украсьте горошинами розового перца и веточкой розмарина.