Wash the meat, pat dry with a napkin, remove fat, cut the flesh into small pieces. Cut the peeled garlic in half. Sprinkle the pork with salt and pepper, rub with garlic halves and refrigerate for 2-3 hours. Open the jar of apricots, pour the syrup into a glass and remove 4 fruit halves from the jar.
Вымойте мясо, промокните салфеткой, снимите жир, нарежьте мякоть небольшими кусочками. Очищенный чеснок разрежьте напополам. Присыпьте свинину солью, перцем, натрите половинками чеснока и уберите в холодильник на 2-3 часа. Откройте банку с абрикосами, слейте сироп в стакан и достаньте из банки 4 половинки фруктов.
Pour the syrup into a blender bowl, add the apricot halves and puree until smooth. Add honey, cinnamon, ginger and optional teriyaki sauce and stir. Heat the butter in a thick-bottomed frying pan, add the pork and fry over high heat, stirring occasionally.
В чашу блендера вылейте сироп, добавьте половинки абрикосов и разбейте до состояния пюре. Добавьте мед, корицу, имбирь и по желанию соус терияки, перемешайте. В сковороде с толстым дном разогрейте сливочное масло, выложите свинину и обжаривайте на сильном огне, периодически перемешивая.
Pour the contents of the blender bowl into the frying pan, reduce heat, and cover with a lid. Simmer the pork for 40-45 minutes, stirring regularly.
Вылейте в сковороду содержимое чаши блендера, убавьте огонь, накройте крышкой. Тушите свинину в течение 40-45 минут, регулярно перемешивая.
Dilute the starch with water and pour into the pan with the sauce. Bring the resulting mixture to a boil, then turn off the heat.
Разведите крахмал водой, влейте в сковороду с соусом. Полученную смесь доведите до кипения, после чего выключите огонь.
Garnish the pork with sprigs of fresh herbs. Serve with rice, buckwheat, potatoes or fresh vegetables.
Украсьте свинину веточками свежей зелени. Подавайте с рисом, гречкой, картофелем или свежими овощами.