Sort out the peas and rinse. Cut the sausages into strips.
Горошек переберите и промойте. Сосиски нарежьте полосками.
Place the peas in a saucepan and cover with water. Place on the fire, bring to a boil and cook for 5 minutes. Turn off and drain excess liquid. Bring the broth to a boil, add the vegetable mixture and cook for another 3 minutes.
Выложите горошек в кастрюлю и залейте водой. Поставьте на огонь, доведите до кипения и варите 5 минут. Выключите и слейте лишнюю жидкость. Бульон доведите до кипения, добавьте овощную смесь и варите еще 3 минуты.
Add boiled peas and chopped sausages to the broth with vegetables, salt and add spices to taste. Cook for another 4-5 minutes and remove from heat. The dish is ready.
Добавьте в бульон с овощами отваренный горошек и нарезанные сосиски, посолите и добавьте специи по вкусу. Варите еще 4-5 минут и снимите с огня. Блюдо готово.
Before serving, pour into plates and serve with rye crackers and garnished with fresh herbs.
Перед подачей разлейте по тарелкам и подавайте с ржаными сухариками и украсив свежей зеленью.