Prepare the ingredients required from the list in the quantities specified in the recipe. Peel the meat, wash thoroughly and dry with a paper towel, peel the onions and potatoes, wash the parsley under running cold water.
Подготовьте необходимые по списку ингредиенты в количестве, указанном по рецепту. Мясо очистите от кожи, тщательно помойте и обсушите бумажным полотенцем, лук и картофель очистите от кожуры, петрушку помойте проточной холодной водой.
To prepare the filling, cut the chicken fillet into small cubes, pepper and salt it. Finely chop the peeled onion and herbs, place in a blender bowl and grind the ingredients. Cut the peeled potatoes into strips and combine chopped chicken meat, onions with herbs, potatoes, salt and pepper in a deep bowl. Mix the potato and chicken filling thoroughly.
Для приготовления начинки, куриное филе нарежьте небольшими кубиками, поперчите и посолите его. Очищенный лук и зелень мелко нарубите, выложите в чашу блендера и измельчите ингредиенты. Очищенный картофель нарежьте соломкой и соедините в глубокой посуде измельченное куриное мясо, лук с зеленью, картофель, соль и перец. Перемешайте тщательно начинку из картофеля и курицы.
Take the puff pastry dough and roll it out into two rectangular layers corresponding to the size of the baking sheet. Place one layer of puff pastry on a baking sheet lined with parchment, place the prepared filling on top of the dough and sprinkle the potatoes and chicken with pieces of butter for a more delicate taste. Cover the pie with a second layer of dough and pinch the edges.
Возьмите слоеное дрожжевое тесто и раскатайте из него два прямоугольных пласта, соответствующих размерам противня. Один пласт слоеного теста выложите на застеленный пергаментом противень, сверху на тесто выложите приготовленную начинку и посыпьте картофель с курицей кусочками сливочного масла для более нежного вкуса. Пирог накройте вторым пластом теста и защипните края.
Place the formed pie in an oven preheated to 200°C and bake for 35 minutes until golden brown. 15 minutes before the pie is ready, reduce the oven heat to 170 °C and continue baking the pie.
Сформированный пирог отправьте в разогретую до 200 °С духовую печь выпекаться в течение 35 минут до появления румяной корочки. За 15 минут до готовности пирога, уменьшите жар духовой печи до 170 °С и продолжайте выпекать пирог.
Ruddy layer pie stuffed with potatoes and chicken, serve hot or cold, topped with a sauce of sour cream, garlic and herbs.
Румяный слоеный пирог, фаршированный картошкой и курицей, подавайте в горячем или холодном виде, дополнив соусом из сметаны, чеснока и зелени.