Prepare the ingredients required from the list in the recommended quantities. Peel the potatoes, rinse thoroughly with running cold water and dry with a paper towel, peel the garlic, prepare the necessary spices and a baking dish.
Подготовьте необходимые по списку ингредиенты в рекомендуемом количестве. Картофель очистите от кожуры, тщательно промойте проточной холодной водой и обсушите бумажным полотенцем, чеснок очистите от шелухи, подготовьте необходимые специи и форму для запекания.
Start preparing the potatoes; to do this, cut the peeled potatoes into 6-8 pieces of the same size. Add finely chopped garlic, oregano, paprika, salt and pepper to the chopped potatoes. Mix the potatoes with spices, pour vegetable oil over the ingredients and mix thoroughly again.
Приступайте к подготовке картофеля, для этого очищенную картошку нарежьте на 6-8 частей одинакового размера. Добавьте к нарезанному картофелю мелкорубленный чеснок, орегано, паприку, соль и перец. Картофель со специями перемешайте, полейте ингредиенты растительным маслом и снова тщательно перемешайте.
Grease the baking sheet in which you will prepare the dish with a small amount of oil and place the potatoes on it in one layer so that they are well fried and browned. Place the baking sheet with the dish in an oven preheated to 180°C to bake for 40 minutes until cooked.
Противень, в котором будете готовить блюдо, смажьте небольшим количеством масла и выложите на него картофель в один слой, чтобы он хорошо прожарился и подрумянился. Отправьте противень с блюдом в разогретую до 180 °С духовую печь запекаться в течение 40 минут до готовности.
Serve spicy country-style baked potatoes in the oven hot, topped with sour cream or garlic sauce and fresh vegetables and herbs.
Пряный запеченный картофель по-деревенски в духовке подавайте в горячем виде, дополнив сметанным или чесночным соусом и свежими овощами с зеленью.